Hafik Gölünü Turizme Kazandırma Projemizin İlk Adımı Olan Restoran Projesinin İmzaları Atıldı

Hafik Gölü’müzü turizme kazandırmak için çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Salih AYHAN ile Kaymakamımız Sayın Abdullah ÖZADALI arasında protokol imzalandı.

Hafik Gölü çevre düzenleme projesi içerisinde; açık hava spor alanları (futbol, basketbol, golf, aletli spor alanları), rekreasyon alanları (yeşil alan), piknik alanları, iskele, kuş gözlem kuleleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, çay bahçesi (göl üzeri), restoran (kapalı ve açık alanlı), kamp alanları ( bungalovlar) yapılması planlanıyor.

Projenin tüm göl çevresi düşünülerek master planlarının hazırlandığını belirten Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih AYHAN; “İdaremiz, Hafik Kaymakamlığı ve Hafik Belediye Başkanlığı ile birlikte ‘Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bu kapsamda İdaremiz ile Hafik Kaymakamlığımız arasında protokol imzalayarak Hafik Gölü’ne ilk olarak restoran yapacağız. Altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Hafik Gölü’ne nazır nitelikli bir mekân yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ‘Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesi’ tamamlandığı zaman ülkemize örnek bir mekân olacak. Çalışmalarımızı etaplara bölerek, yapımını tamamlayacağız. Göl kenarında yer alan ve şahıslara ait arazilerin kamulaştırılması için gerekli imar alanları ile ilgili resmi izin alma çalışmaları da devam ediyor. Gölün çevre düzenleme faaliyetleri 3 yıl sürecek. Proje sona erdiğinde, Sivas bir değeri daha kazanacak. Aynı zamanda Hafik Gölü’nü turizme kazandıracağız." dedi.